tisdag 25 september 2007

Yoghurtmarinerad kyckling med rotsakspytt och limesås

Detta är ett recept som jag hittat och inte behövt pilla med ingrediensenvalet, det är bra som det är! Minns dock inte vart jag fått det ifrån?

Marinad:

2dl matlagningsyoughurt

1-2 pressade vitlöksklyftor

Rejält med färsk basilika och timjan

salt peppar.

Dela kycklingfilerna i två delar om de är stora, lägg ner dem i marinaden och låt stå i kylskåp i minst 4 timmar.

Ringla lite rapsolja i ugnsfastform. Lägg i filebitarna. Grilla i ugn på 250 grader i ca 10 min.

Skär under tiden ner rotslleri, palsternacka, purjolök, paprika i kuber, blanda med lite rapsolja, timjan, salt och peppar. Stek försiktigt i stekpanna så att krispigheten bevaras. Lägg upp på fat tillsammans med fetaost och soltorkade tomater.

Gör en sås på:

2dl matlagningsyoghurt

rivet skal av lime

vitlök

salt

peppar

chiliflagor

Smaka av och garnera med chilliflagor och rivet limeskal.

Inga kommentarer: