Ruccolasallad med ädelost och korianderstekta päron
1dl riven parmesanost
½tsk grovmalen svartpeppar
1msk färsk koriander
2 päron, skalade och skivade
200g ruccolasallad
1 skivad gurka
1 skrivad rödlök
200g ädelost av valfri osrt.
Hetta upp smör i stekpanna på medelstark värme, tillsätt peppar,korander och fräs en minut. Tillsätt päronskivorna och stek gyllenbruna.
Fördela påronen över rucolasalladen & gurkan, lägg på rödlök och ost och ringla stekskyn ovanpå. Dra ett par varv med pepparkvarenen på toppen.
Kalvfärsbiffar med vallmorostade grönsaker och Dijoncreme
500 g kalvfärs
2 msk hackade färska örter
1 tsk salt
2krm cayennepeppar
1 ägg
2 tsk dijonsenap
0,5 dl grädde
Peppar
Smör eller rapsolja
Rostade grönsaker
3 paprikor i olika färg
1 rödlök
1 rotselleri
1 liten squashfrukt
Olivolja
Salt och peppar
Svarta vallmofrön
Dijoncrème
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1klyfta vitlök
Salt och peppar
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt.
2. Häll över lite olivolja, salt och peppar och rosta i ugnen cirka 15 minuter. Strö på vallmofrön.
3. Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar och stek i smör eller olja cirka 5 minuter per sida.
4. Blanda crème fraiche, prssad vitlök och senap och smaka av med salt och peppar
Hjortronmousse
3dl vispgrädde
3dl hjortron, väl mogna.
ca 1dl mandelspån
(Ev lite fruktsocker)
Mixa hjortronen med mixerstav och passera gonom sil. Vispa grädden hårt tillsammans med en halv påse gelatinpuler och en liten nypa bakpulver och vänd ner hjortonen. Lägg upp i höga glas.
Rosta mandelspånen i torr het stekpanna och strö över moussen. Dekorera med några halvfrusna hjortron
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar