måndag 17 september 2007

Jordskredseger för meny nummer tre!

Ruccolasallad med ädelost och korianderstekta päron

1dl riven parmesanost

½tsk grovmalen svartpeppar

1msk färsk koriander

2 päron, skalade och skivade

200g ruccolasallad

1 skivad gurka

1 skrivad rödlök

200g ädelost av valfri osrt.

Hetta upp smör i stekpanna på medelstark värme, tillsätt peppar,korander och fräs en minut. Tillsätt päronskivorna och stek gyllenbruna.

Fördela påronen över rucolasalladen & gurkan, lägg på rödlök och ost och ringla stekskyn ovanpå. Dra ett par varv med pepparkvarenen på toppen.

Kalvfärsbiffar med vallmorostade grönsaker och Dijoncreme

500 g kalvfärs

2 msk hackade färska örter

1 tsk salt

2krm cayennepeppar

1 ägg

2 tsk dijonsenap

0,5 dl grädde

Peppar

Smör eller rapsolja

Rostade grönsaker

3 paprikor i olika färg

1 rödlök

1 rotselleri

1 liten squashfrukt

Olivolja

Salt och peppar

Svarta vallmofrön

Dijoncrème

2 dl crème fraiche

1 msk dijonsenap

1klyfta vitlök

Salt och peppar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och lägg på en plåt.

2. Häll över lite olivolja, salt och peppar och rosta i ugnen cirka 15 minuter. Strö på vallmofrön.

3. Blanda alla ingredienser till kalvfärsbiffarna. Forma till biffar och stek i smör eller olja cirka 5 minuter per sida.

4. Blanda crème fraiche, prssad vitlök och senap och smaka av med salt och peppar

 

Hjortronmousse

3dl vispgrädde

3dl hjortron, väl mogna.

ca 1dl mandelspån

(Ev lite fruktsocker)

Mixa hjortronen med mixerstav och passera gonom sil. Vispa grädden hårt tillsammans med en halv påse gelatinpuler och en liten nypa bakpulver och vänd ner hjortonen. Lägg upp i höga glas.

Rosta mandelspånen i torr het stekpanna och strö över moussen. Dekorera med några halvfrusna hjortron

Inga kommentarer: