"Provat dom där fast i versionen med kanel och rivna äpplen... Mums! Undrar bara över mörk choklad... I vilket mån är det ok? tycker det är gott med några bitar varje dag... gärna till eftermiddagen med en god kopp te. Verkar som alla andra äter dom bara i specialfall, typ på "ätardagen..."
lika så grädde? 2dl grädde mixat med 1dl blåbär är ju supermums... behöver jag passa mig där? äter det gärna till mellis eller kvällsmål...
Annan grej jag nojar över att det känns för lätt detta... jag har inte längre nått sug alls, inte efter nåt faktiskt. (hållt på ett par dagar nu). Rädd att jag får i mig för lite mat då... och stryper ämnesomsättningen. Räcker med verkligen bara 1 ägg till mellanmål, tex? innan bidde det megamackor för att hålla hungern borta men nu gör ägget susen...
lite vilsen í detta, hittar ju så mkt info på nätet som alla motsäger varnandra vad det gäller detta... hoppas på hjälp! :-)"
Jag vet, det finns massor av olika riktlinjer, läror och GU-gurusar där ute :-D
Jag tror att du med erfarenheten kommer lära dig vad som fungerar för just dig, vad som håller din förbränning uppe och vad som gör att den inte riktigt räcker till... Mina svar grundar sig på vad som har fungerat för mig.
Blåbärsmoussen är supergod men jag skulle inte äta den varje dag. Dels för att den innehåller mycket fett och jag blir så mätt att det inte finns plats kvar för så mycket protein jag behöver då, och dels för att jag vill hålla den som en dessert jag kan ta till när jag vill att en middag ska få guldkant.
Ett par rutor riktigt mörk choklad om dagen säger de flesta ska vara ok.
I GI-världen är det inte lika vanligt med en ätardag som i andra "dieter" eftersom suget, och därmed behovet, med tiden försvinner, om man inte underhåller det en dag i veckan dvs...
Ett ägg till mellanmål är perfekt tycker jag, det är ju till för att hålla förbränningen upp och suget borta, inte för att eg. göra dig mätt så ett mellanmål behöver inte vara mer än så.
Välkommen ut på GI-motorvägen!
/Anna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar