I dag kändes det kulet: vinden piskar träden, regnet gör musik på fönsterbrädorna och maken är riktigt förkyld, vad passar bättre då än en rykande het soppa fylld av skogens guld. Jag älskar svamp!
.jpg)
Tina Tv-kocken har gjort en fantastisk variant:
Ingredienser 4 port.:
1 liter kantareller
1 schalottenlök
2 skalade vitlöksklyftor
smör
5 dl vatten
2 msk kantarellfond (Bong)
3 dl grädde
Rosmaringrädde:
1 knippe färsk rosmarin eller 1/2 msk torkad
2 tsk grovt salt
3 dl grädde
salt, peppar och citronsaft
Så här gör du:
Borsta kantarellerna eller skölj dem om de är jordiga. Spara några kantareller till servering. Skala schalottenlöken och skär den och vitlöken i mindre bitar.
Fräs löken med kantarellerna i lite smör. Häll på vattnet, buljongen och grädden.
Låt koka till en krämig konsistens. Red eventuellt med lite maizena utrört i lite vatten. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.
Stöt rosmarinen med saltet i en mortel. Vispa grädden. Vänd ner rosmarinen och saltet i grädden. Servera till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar