tisdag 18 september 2007

Dilldoftande havssoppa

Det här tror jag är ett viktväktarrecept från början fast då på så mycket "mini" och "light"-produkter som möjligt. Vi gör ju tvärtom!

2 msk smör
2 morötter

1 purjolök
7dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
1 stor burk creme bonjour vitlöksost
1 burk kräftstjärtar

1 burk räkor
2 dl creme fraiche

1pkt fryst torsk
cayennepeppar efter tycke och smak

Citonpeppar
Dill

 

Grovriv morötterna, skiva purjolöken och fräs dem tillsammans med margarinet i en kastrull. Späd med vatten och tillsätt sedan buljongtärningarna och fisken, låt  koka  8-10minuter.

 

Ha i osten, creme fraichen och dillen och sjud på svag värme ytterligare en stund. Smaka av med cayennepeppar. Lägg ner kräftstjärtarna och räkorna i soppan och låt allt bli varmt. (Vill man ha en slät soppa så kör några varv med mixerstaven i innan.)

 

Obs, låt det inte koka efter du har haft i skaldjuren, då blir de sega.

Inga kommentarer: