Min man var inte vidare förtjust i pepparkaksassocioationerna men jag tyckte att det var fantatsiskt!
.jpg)
Stek upp 500g köttfärs, krydda med 1msk soya, 2msk kalvfond och köttfärsbuljongpulver och flytta sedan över det till en gryta. Slå på 2dl vatten. Skiva 4-5 vitlökar i tunna skivor och tillsätt i köttfärsen. Låt småbubbla.
Skär rödlök och paprika i olika färger i grova bitar. Stek den mjuk men inte sladdrig och blanda sedan ner i köttfärsen.
Skölj bönor av valfri sort, jag har använt röda kidney och cannelonibönor och tillsätt dem till köttfärsröran. Späd med mer vatten om det behövs.
Krydda ordentligt med chili, cayenne, sambal oelek, starkt paprika pulver, köttfärskrydda, grovmalen svartpeppar och lite kanel. Smaka dig fram så inte kanelen tar över.
(Salt behövs inte, du får det via soyan och buljongen)
Sist åker sugar snap bönorna i. De är godast när de är krispiga.
Låt grytan bli varm igen innan servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar