Spröda och kryddiga kex, precis lika goda med en bit kvibbile gräddädel som en skiva vällagrad hårdost och smör.

Pepparkakskryddade kex, ca 30 st. små
50g malda hasselnötter
50g kokosflingor
25 gram rumsvarmt smör
2 msk dinkelmjöl
1/4 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
2 tsk kardemumma
1 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlika
½ tsk malda pomeransskal
½ halvt uppvispat ägg
Gör så här:
Mal hasselnötterna i kvarn eller mixa med stavmixer. Blanda dem med övriga torra ingredienser. Tillsätt smöret och sist hälften av ett uppvispat ägg. Forma den mjuka degen till en rulle och ställ i frysen ca 30 minuter. Skär sedan tunna skivor av rullen, lägg på bakplåtspapper och grädda i 175 grader, i ca 8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar