Makens förkylning bad om en dos vitlök i middagen och det fanns några rara små droppar kvar i rödvinsflaskan från helgen. Synd att slänga tänkte jag och skvätte i den i pannan precis när de kryddiga köttbullarna började bli klara. Den gjorde sig faktiskt bättre där än i glaset!

½ kg blandfärs
1 tsk salt
1 tsk köttfärskrydda (vitpeppar, kryddpeppar och ingefära)
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
2 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
½ dl grädde
Lättast är nästan att vispa ihop grädden, äggen och kryddorna och sedan röra ner smeten i köttfärsen.
Slå på rödinskvätten när köttbullarna nästan är färdiga. Späd med lite vatten och smaksätt med soja, salt och peppar. Det blir inte någon sås i mängd att tala om men den ger suverän smak åt köttbullarna!
½ dl rött vin
½ dl vattnen
1tsk soya
Salt
Peppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar