måndag 9 februari 2009

Rödvinsstekta köttbullar

Makens förkylning bad om en dos vitlök i middagen och det fanns några rara små droppar kvar i rödvinsflaskan från helgen. Synd att slänga tänkte jag och skvätte i den i pannan precis när de kryddiga köttbullarna började bli klara. Den gjorde sig faktiskt bättre där än i glaset!

½ kg blandfärs

1 tsk salt

1 tsk köttfärskrydda (vitpeppar, kryddpeppar och ingefära)

1 tsk torkad basilika

1 tsk torkad oregano

2 pressade vitlöksklyftor

1 ägg

½ dl grädde

Lättast är nästan att vispa ihop grädden, äggen och kryddorna och sedan röra ner smeten i köttfärsen.

Slå på rödinskvätten när köttbullarna nästan är färdiga. Späd med lite vatten och smaksätt med soja, salt och peppar. Det blir inte någon sås i mängd att tala om men den ger suverän smak åt köttbullarna!

½ dl rött vin

½ dl vattnen

1tsk soya

Salt

Peppar

Inga kommentarer: