fredag 6 februari 2009

Rättika och purjolökspaj i muffinsform

Rättikan innehåller lite kolhydrater för att växa under jord och får en väldigt fin smak tillsammans med pujolöken. Tillsammans gör dem ett utmärkt tillbehör till fisk tex

175 grader ca 20-25 minuter

 

Ingredienser:

3 dl riven rättika

3 dl finskivad purjolök

1 dl riven mild ost

3 ägg

2 dl grädde

1 tsk örtsalt (Herbamare)

1 krm grovmalen svartpeppar

½ tsk salt

6 st muffinsformar av amerikansk storlek

 

Grovriv rättikan. Lägg i ett durkslag och strö över ½ tsk salt. Blanda så du fördelar saltet. Det drar ur en del av vätskan ur rättikan.

Skiva purjolöken. Vispa ihop en äggstanning av resterande ingredienser.

Krama ur vätskan ur rättikan och blanda den med purjolöken. Fördela lökblandningen i formarna och fyll på med äggstanningen till ¾. Grädda i ugn tills de fått en gyllenbrun yta.

 

Inga kommentarer: