Jag upprepar inledningen från förra veckan:
Se det här som en inspiration för era egna matplaneringar mer än ett färdigt program. Det innebär att ni får anpassa både mängd, antal måltider och vilka livsmedel som passar för just er.
Jag dricker vatten till alla måltider.
Måndag:
Frukost: 1 tallrik fet naturell yoghurt med lite osaltade nötter och kryddor. Skinkrullar med dijon och salladsblad. Kaffé med mjök och grädde.
Lunch: Rester av söndagens lunch eller middag (Köttfärslimpa)
Mellanmål: ½dl keso med lite äpple, kanel och kardemumma. Kaffe med mjölk och grädde.
Middag: Sojamarinerad kyckling med jordnötssås och grönsallad.
Kväll: En stor kopp te.
Tisdag:
Frukost : Tomatsoppa med skinka och riven ost. Kaffe med mjölk och grädde
Lunch: Rester av gårdagens middag. (Kyckling)
Mellanmål: 1 kesoplätt med äpple kanel. (Gör liten sats och styckfrys resten)
Middag: Wasabi och limeax och quoinoasallad
Kväll: Te
Onsdag:
Frukost : 1 skiva köttfärslimpa från söndagen. 2 stekta ägg och en klick creme fraiche med dijon. Kaffe med mjölk och grädde
Lunch: Rester av gårdagens middag (Lax)
Mellanmål: 1 kokt ägg med örtsalt. Kaffe med mjölk och grädde.
Middag: Korvgryta med dijon och dragon
Kväll: Te
Torsdag:
Frukost : Frukosttallrik med avokado, skinkrullar och kesoröra. Kaffe med mjölk och grädde
Lunch: Rester av gårdagens middag
Mellanmål: En bit brieost, spar resten till fredagskvällen.
Middag: Vitlöksbiffar med ugnsstekta grönsaker: zucchini, vitkål, broccoli, aubergin och champinjoner. Kaffe med mjölk och grädde.
Kväll: Te
Fredag:
Frukost : Kesoplättar på smaksatt keso (fetaoliv) och extra av smaksättningen, dvs smulad fetaost. Spar lite keso till söndagens mellanmål. Grönsallad till och kaffe med mjölk och grädde.
Lunch: Rester av gårdagens middag. (Vitlöksbiffar)
Mellanmål: 2 skinkrullar med philadelhipaost och salladsblad. Kaffe med mjölk och grädde.
Middag: Plocktallrik, ostar, korv, köttbullar, råa grönsaker, creme fraichedip
Kväll: Ett glas rött vin.
Lördag:
Frukost : Äggmuffins, råskotsallad. Kaffe med mjölk och grädde.
Mellanmål: Ett par köttbullar från gårkvällen.
Lunch: Fisksoppa.
Mellanmål: Keso och fetaröra på ett finncrisp. Kaffe med mjölk och grädde.
Middag: Het fläskfilegryta
Kväll: 1 Finncrisp med rädisost och te.
Söndag:
Frukost: Skinka och lökomelett, grönsallad med balsamvinägerdressing. Kaffe med mjölk och grädde.
Mellanmål: 1 litet glas filmjölk med kryddor, ingefära, kanel och kardemumma.
Lunch: Kantarellsoppa med knaperstekt bacon och timjan.
Mellanmål: Liten gräddmousse med hallon, (1dl), kaffe. Kaffe med mjölk och grädde.
Middag: Het köttfärsröra med röda kidneybönor och creme fraiche-sås med vitlök.
Kväll: En kopp te
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar