torsdag 22 januari 2009

Kycklingrullar med fyllning

Längst fram på fatet står feta och pestofyllda rullar. Bakom dem ser du dem smaksatta med wasabi, soja och sesamfrön och längst bak med lime och ingefärsphiladelphia.

Feta och pestofyllning

4 portioner

Beräkna ca 200g kyckling per person som huvudrätt. Den gör sig utmärkt även på ett buffébord.

175 g bredbar fetaost (eller mixa 200g fetaost med 1-2 msk  creme fraiche till bra konsistens.)

4 msk grön Pesto

Salt

Peppar

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna på längden och banka dem platta. Salta och peppra.

Bred på osten på filéerna. Toppa med peston och rulla ihop. Fäst med en tandpetare. Stek dem i smör i stekpanna så de får lite färg på ytan runt om och grädda sedan färdigt dem i ugnen 200 grader i 5-10 minuter.

Dra ur tandpetarna och skär av botten. Ställ stubbarna upp på en salladsbädd. Spara snuttarna som blir över till mellanmål, de är lika goda varma som kalla.

Inga kommentarer: