Så här ser min matplanering ut för nästa vecka.
Mängderna varierar lite beroende på hur hungrig jag är men jag har givit er en genomsnittlig mängd för mig. Helgerna innebär ofta fler tillfällen för frestelser till exempel så då har jag lagt in ett extra mellanmål på förmiddagen för att hålla mig mätt och extra nöjd hela dagen.
Se det här som en inspiration för era egna matplaneringar mer än ett färdigt program. Det innebär att ni får anpassa både mängd, antal måltider och vilka livsmedel som passar för just er.
Måndag:
Frukost : 2 kokta ägg, skinkröra, råkostsallad, kaffe med grädde och mjölk
Lunch: Rester av söndagsmiddagen/lunchen
Mellanmål: ½dl keso med lite hackat äpple, kanel och kardemumma.
Middag: Korvgryta, smörstekt vitkål och grönsallad
Kväll: En stor kopp te
Tisdag:
Frukost : 3-4 st kesoplättar med skinka, lök och dijon, grönsallad.
Lunch: Rester av gårdagens middag
Mellanmål: 1 kesoplätt med äpple, kardmumma och kanel.
Middag: Chili con carne med röda bönor, hackad gurka och creme fraiche topping.
Kväll: Te utan mjölk
Onsdag:
Frukost : 2dl fet filmjölk med osaltade nötter, kryddor, 1 kokt ägg och en rå morot.
Lunch: Rester av gårdagens middag
Mellanmål: 1 stekt ägg med en skiva smält ost och oregano.
Middag: Fiskgratäng med dijon och grönsaker.
Kväll: En stor kopp te
Torsdag:
Frukost : Gräslökomelett på 2 ägg, grönsallad.
Lunch: Rester av gårdagens middag
Mellanmål: Tonfiskröra på ett Finncrisp
Middag: Kassler creolegryta ned ½ dl kokt quinoa och grönsallad.
Kväll: En stor kopp te
Fredag:
Frukost : 2 stekta korvlängder med cole slaw
Lunch: Rester av gårdagens middag
Mellanmål: ½dl keso med oregano, basilika och 5 oliver.
Middag: 3 små gorgonzolabiffar med cole slaw
Kväll: En stor kopp te, 1 dl osaltade blandade nötter
Lördag:
Frukost : 1 goronzolabiff från gårdagen med 2 stekta ägg.
Mellanmål: 3 ostkuber från skrattande kon
Lunch: Avokadosallad med blandade salladsorter, räkor, citron, dill och ägghalvor.
Mellanmål: 2 ostskivor och några valnötter
Middag: Het kokoskyckling med limesås.
Kväll: 2 varma tunna skivor av hårt päron med ädelost och valnötter, 1 glas rödvin
Söndag:
Frukost : 2 hackade ägg med creme fraiche, grönt äpple, rödlök och räkor.
Mellanmål: Ett litet glas filmjölk med hallon och ingefära.
Lunch: Ugnsomelett med laxröra och grönsallad
Mellanmål: 2 skinkrullar med creme bonjuorost och salladsblad
Middag: Köttfärslimpa med lättstekta grönsaker, bla broccoli och blomkål.
Kväll: En stor kopp te
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar