Jag utgick från samma som sist men joxar lite med smaksättningen. Receptet kommer från Gunnilla på Kolhydrater i Fokus. Orginalet innehåller kakaopulver och snabbkaffe, jag väjer mint och nötter denna gång istället.
Det blir minst 16 bitar av den här, de är otroligt mäktig. Jag åt min bit på kaffefat, dvs det var inte en särskilt stor men jag lämnade ändå den sista snutten oäten på fatet.
300g mörkt choklad. Jag använde 200g 80% choklad och 100 g 70% mintchoklad.
4 dl vispgrädde. (Välj rätt sort nu!)
2 dl creme fraiche
1 dl salta jordnötter
1 dl grovhackade valnötter
Vispa 2 dl av grädde och creme fraichen till fluffig konsistens.
Värm upp den resterande grädden i en kastrull.
Hacka chokladen och låt den smälta i grädden.
Vänd ner chokladen i gräddblandningen. Dela upp den i två bunkar. Blanda ner nötterna i den ena och häll i botten på en form med löstagbara kanter. Fyll på den andra blandningen.
Låt stå i kylen över natten. Servera med vispad grädde och/eller bärsås. Tex varma mixade hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar