För er som behöver lite nya idéer till middagen rekomenderar jag varmt det vi gjorde i går. Träffas med några vänner. Låt hälften av gänget åka i väg till mataffären med en budget men utan matlista. Den andra hälfen får sedan packa upp matvarorna och sedan se till att sätta i gång fantasin för att få ihop en middag av matvarora som levererats.
I går var det grabbarnas tur att handla igen och vi lyckades faktiskt få i hop en femrättersmiddag för 100:- person. Inte illa va?!
Utmaning i det hela ligger i att INTE göra det uppenbara av kassarna som levereras.
Efter en stund klurande och en del fniss åt val av matvaror började idéerna ta form. Vi startade med en lättstekt kronärtskocka på salladsbädd och skirat smör som vi serverade med två olika rom-röror. Liten desperat åtgärd för att få användning av de två rom burkarna som länge fick så orörda på bänken men det fungerade förvånansvärt väl ihop!

Sedan fortstte vi med en sallad med bla avocado och knaperstekt bacon pch oliver, serverad med en basilika och ruccola-dressing i martiniglas.

Varmrätter ändrades från den första idéen med timjanskryddad helstekt fläskfilé med björnbärsås till en gryta smaksatt med glögg och björnbär! Det fick en härlig viltkänsla över sig och kommer absolut att göras igen!

Den smakrika grytan serverades med en mild blomkålspuré och timjansrostade rotfrukter.
Efter den bröt vi av med en varm, syrlig hallonsoppa med vaniljstång, toppad med lite lättvispad grädde.
.jpg)
Till kaffet kom den sista lilla desserten som serverades i snapsglas fram
En chokladmousse med sting från färsk chili som fick en rund smak av jordnötssmör och rostade pinjenötter.

Förutom att vi fick en fantastisk måltid hade jag en av de roligaste kvällarna på länge i köket. Stort tack till er alla som var med igår!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar