I dag provade jag att följa en bloggläsares råd om att mixa keson till plättarna. När jag ändå hade mixerastaven framme passade jag på att slänga ner lite äppelskivor och en tredjedels banan också. Kryddade med kanel, kardemumma och ingefära. Till sist 1 tsk bakpulver och sedan ner i stekpannan på en bädd av brynt smör och omdelbart började köket fyllas av äppelpajsdoft!
De välde upp likt amerikanska pannkakor och de var ljuvligt goda, kanske mer efterätt än lunch men barnen var överlyckliga och åt tills sista smulorna var borta från tallriken. Skulle tro att dessa nog går hem även den kräsnaste plätt-ätaren!
-
Anna har ännu en variant, skriver in den här så ni inte missar den bland kommentarerna:
Då måste jag ju bara tala om min variant: en liten burk keso, två ägg och två matskedar proteinpulver med vaniljsmak, smält smör i en form i 180 graders ugn, häll i smeten och låt stå tills den pöser upp och blir lätt gyllene. Hallon och blåbär till. Mums!!!
-
Tack för tipset!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar