Den här salladen blev jag bjuden på i förra veckan, den var otroligt god så jag tänkte att ni också skulle få möjlighet att smaka. Har ni Coop-kort kanske ni redan provat för den är från medlemstidningen.
1 liter vatten
1 tsk salt
1 knippe grön sparris, ansad och delad i bitar.
Sallad:
1 påse ruccolasallad
1 liter skivade jordgubbar
2 dl alfaalfagroddar
1 kruka finklippt gräslök
200 g chèvreost
1 msk rosépeppar
2 citroner, rivet skal
Dressing:
1 msk flytande honung
5 msk olivolja
1 krm salt
2 krm svartpeppar
Koka upp vattnet med saltet. Skär bort foten på sparrisen ovh koka sedan sparrisen tills den är mjuk men spänstig. Det tar ca 3-5 minuter. Häll av vattnet och lägg ner sparrisen i ett iskallt vattenbad. Det behåller färgen på sparrisen.
Blanda sallad, sparris och jordgubbar. Toppa med gräslök, chèvre och rosépeppar. Riv över citronskal. Blanda ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.
Jag har minskat honungen till hälften och tagit bort sockret som sparrisen skulle koka i från orginalreceptet. Det smakar lika utmärkt ändå!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar