.jpg)
Gryta:
400 g skalade räkor
2 msk tomatpuré
2 strimlade färska paprikor
50 g sockerärtor
½ rödlök
1 burk tjock kokosmjölk 400ml
1,5 msk curry
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt
½-1 tsk sambal oelek
2 msk hummerfond
Smör
Gör så här:
Stek paprikan och löken i smör i ett par minuter. Lägg ner sockerärtorna i stekpannan och häll på koksmjölken. Pressa ner vitlöken och sätt smak på grytan med curry, fond, paprikapulver, tomatpuré, cayenne och salt.
Lägg i räkorna och slå av värmen. Det ska inte koka efter du lagt i räkorna, då blir de sega. Smaka av med sambal oelek tills rätt hetta uppstått. Lägg upp i djupa fat och servera gärna med en klick creme fraiche, det kan behövas...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar