söndag 24 maj 2009

Het räkgryta

 

Gryta:

400 g skalade räkor

2 msk tomatpuré

2 strimlade färska paprikor

50 g sockerärtor

½ rödlök

1 burk tjock kokosmjölk 400ml

1,5 msk curry

2 pressade vitlöksklyftor

1 tsk paprikapulver

1 krm cayennepeppar

½ tsk salt

½-1 tsk sambal oelek

2 msk hummerfond

Smör

Gör så här:

Stek paprikan och löken i smör i ett par minuter. Lägg ner sockerärtorna i stekpannan och häll på koksmjölken. Pressa ner vitlöken och sätt smak på grytan med curry, fond, paprikapulver, tomatpuré, cayenne och salt.

Lägg i räkorna och slå av värmen. Det ska inte koka efter du lagt i räkorna, då blir de sega. Smaka av med sambal oelek tills rätt hetta uppstått. Lägg upp i djupa fat och servera gärna med en klick creme fraiche, det kan behövas...

 

 

 

Inga kommentarer: