söndag 8 mars 2009

Ugnslåda med kassler och grönsaker i chili

I dag blev det lite kylskåprensning till lunch och det blev en ovanligt lyckad sådan! Ingen bild i dag tyvärr men den kommer att göras igen så jag får passa på nästa gång istället.

Jag täckte botten på en stor ugnsform med frysta blandade grönsaker och lät dem tina i ugnen medan den värmes upp till 200grader.

Under tiden strimlade jag en kasslerbit och vispade sedan ihop 6 ägg med 3 dl grädde och en msk dinkelmjöl. Blandningen kryddades med 2 klyftor pressad vitlök, 1 msk torkade oregano, 1 tsk salt, ½ dl chilisås och 1 krm cayennepeppar. När ugnen var varm var grönsakerna tinade så då strösslade jag över kasslern och hällde på äggblandningen.

Lådan fick grädda i 20 minuter innan jag täckte över den med alumiumfolie och gav den en kvart till i värmen.

Inga kommentarer: