.jpg)
Receptet har vindlat runt mellan olika bloggar men verkar ursprunligen komma från Gunilla på Kolhydrater i Fokus men jag har ökat på kaffetonen i den och adderat nötter.
Ingredienser:
300g hackad mörk choklad, minst 70%
4dl vispgrädde
2dl creme fraiche
3tsk krossat snabbkaffepulver
3msk chokladpulver
2dl grovhackade nötter, gärna paranöt
Gör så här:
Värm 2dl av vispgrädden och rör ner chokladen. Låt chokladen smälta och rör tills det blir en blank tjock smet. Låt den svalna. Rör ner chokladpulvret och nötterna.
Vispa den resterande grädden och creme fraichen mjukt fluffig. Vänd ned gräddenblandningen i chokladsmeten.
Klä en form med plastfolie, häll i smeten och täck med mer plastfolie. Låt stå i kyl minst 10 timmar innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar