Jag kom på riktigt bra tankar när jag insåg att jag saknade ett ägg till äggstanningen jag brukar göra till köttfärslådan så nu finns det ytterligare en variant på den. Jag hade inte så mycket köttfärs men den räckte ändå till mig, barnen och en portion som står och väntar på maken i kylskåpet.
.jpg)
Fetaostkräm:
Sätt ugnen på 175 grader
Mixa ingredienserna nedan med stavmixer:
1 ägg
2 dl grädde
100 gram fetaost
Stek upp i en rejälv klick smör:
½ finhackad gul lök
½ röd paprika
½ gul paprika
Lägg i 250 g köttfärs, låt den få färg och krydda sedan med:
1 msk soja
½ msk torkad oregano
½ msk torkad basilika
½ tsk grovmalen svartpeppar
½ tsk köttfärskrydda (blandning av vitpeppar, ingefära och kryddpeppar)
Smaka av med salt och buljong eller fond.
Lägg köttfärsröran i ugnsform och bred över fetaostkrämen. Grädda i ca 15 minuter.
(Kryddorna är på en höft, gör efter eget tycke och smak. Hade jag haft kalamataoliver hemma hade de också fått ramla ner i lådan innan ugnen.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar