onsdag 11 november 2009

Det går att göra desserter utan socker!

Äppelkakecheesecake

6 portioner

Botten:

50g smör

2.5 dl mandelmjöl

½ dl dinkelmjöl

2 krm kardemumma

2 krm ingefära

2 krm kanel

2 krm nejlika

2 krm vaniljpulver

Fyllning:

1 stort rött äpple

Kanel och kardemumma

Topping:

150 gram philadelphiaost

1 ägg

½ dl grädde

1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Blanda ihop ingredienserna till botten och tryck ut i liten pajform. Ställ in i kylen i 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Förgrädda sedan i 7 minuter.

Låt botten svala lite och lägg sedan på tunnskivat äpple, krydda med kanel och kardemumma.

Blanda ihop toppingen och slå på över äpplet. Grädda ytterligare ca 20 minuter tills den stelnat. Ställ svalt i ca 3 timmar innan servering.

Glöm inte bort att det trots allt är en dessert och att det mentalt är rätt att spara sådana till de riktigt festliga tillfällena!

Inga kommentarer: