...av en eller annan anledning:
Het gulasch med en klick len creme fraiche och med lite välmening kan man till och med se formen av den som ett hjärta
.jpg)
Recept från Icakuriren:
3 gula lökar
1-2 msk margarin
2 msk paprikapulver
8 dl vatten
400 g grytbitar av nöt
2 dl rött vin eller rött matlagningsvin
1 1/2 köttbuljongtärning
2 vitlöksklyftor
4 lagerblad
2 dl krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk socker
1 chilifrukt, t ex spansk peppar
4 potatisar (ca 350 g)
2 paprikor, gärna av olika färger
ev salt
Gör så här
1. Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i margarin i en stekgryta. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.
2. Skär köttet i små tärningar. Rör ner det, vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Kärna ur och hacka chilifrukten fint och rör ner den i grytan. Låt soppan koka under lock i 40 minuter.
3. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg den i grytan och koka ytterligare 15 minuter.
4. Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter. Smaka ev av med salt.
Ps: Den smakar precis lika bra utan potatis och socker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar