måndag 17 december 2007

Till er som fryser i vintermörkret...

...av en eller annan anledning:

Het gulasch med en klick len creme fraiche och med lite välmening kan man till och med se formen av den som ett hjärta

 

Recept från Icakuriren:

 

3 gula lökar

1-2 msk margarin

2 msk paprikapulver

8 dl vatten

400 g grytbitar av nöt

2 dl rött vin eller rött matlagningsvin

1 1/2 köttbuljongtärning

2 vitlöksklyftor

4 lagerblad

2 dl krossade tomater

2 msk tomatpuré

1 tsk socker

1 chilifrukt, t ex spansk peppar

4 potatisar (ca 350 g)

2 paprikor, gärna av olika färger

ev salt

 

Gör så här

1. Skala och skär löken i ringar. Fräs löken glansig i margarin i en stekgryta. Strö över paprikapulver. Tillsätt vatten.

2. Skär köttet i små tärningar. Rör ner det, vin, buljongtärningar, pressad vitlök, lagerblad, krossade tomater, tomatpuré och socker i grytan. Kärna ur och hacka chilifrukten fint och rör ner den i grytan. Låt soppan koka under lock i 40 minuter.

3. Skala och skär potatisen i bitar. Lägg den i grytan och koka ytterligare 15 minuter.

4. Skär paprikan i bitar och rör ner dem när det återstår 5 minuter. Smaka ev av med salt.

Ps: Den smakar precis lika bra utan potatis och socker

Inga kommentarer: