"Jag brukar titta in emellanåt och läsa dina smaskiga recept. En fråga: hur "lätt" var det att sluta med sötsaker? Jag ser att du använder dinkel och annat. Har du slutat med alla snabba kolhydrater, eller?
Kram/Nina"
Ja Nina, det är knappt så jag tror det själv så här tio månader senare men det var faktiskt lätt. Trots att jag ätit ofantliga mängder innan så klippte jag tvärt och med bara en svag förhoppning om att det skulle fungera men det gjorde det.
Jag tror att nyckeln till min framgång var att jag i början bara tänkte på just sockerberoendet. Jag ville verkligen bryta mitt dåliga ätmönster och fick rådet att inte vara rädd för fett under "avgiftningen".
I början tyckte jag inte att jag gjorde annat än att äta: kött, fisk, fågel, ägg, massor av fett i form av smör i stekpannan, avcocado, grädde & creme fraiche och till det fyllde jag på med en rejäl dos grönsaker. trots det gck jag ner flera kilon i veckan.
Även i dag äter ganska likt detta. Har bara lagt till lite långsamma kolhydrater då och då i form av quinoa eller fullkornsris. Inte särskilt mycket men jag behöver uppenbarligen inte mer, mår hur bra som helst!
Jag kan ärligt säga att jag inte en endaste gång frestats att avvika från den här kosten och det jag trodde skulle bli dötrist och färglöst har visats sig vara många gånger roligare och framför allt godare mat att ställa fram på bordet!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar