
Chokladmoussekaka
Förlåt att det tog lite tid med receptet men nu kommer det iaf!
Jag använder samma grund som tidigare från KIF + en halv påse salta jordnötter.
300 riktigt mörk hackad choklad
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
Värm upp hälften av grädden och rör sedan ner chokladen så det blir en slät smet.
Vispa resterande grädde med creme fraichen tills den är så pass fluffig att den inte droppar från vipsen. Rör ner chokladsmeten.
Täck en form med plastfolie och strö ut nötterna i botten och bred sedan ut moussen över. Låt stå i kyl ca 3-4 timmar och vänd sedan över den på ett serveringsfat och dra av plastfolien. Servera gärna med färska bär, vi hade hallon till denna, gott med det syrliga till det söta och salta!
Kom nu ihåg att det här är till till för speciella tillfällen, den innehåller mycket choklad och grädde och kan i värsta fall trigga sötsuget så se till att du ätit ordentligt på dagen innan du serverar dig en liten bit av denna.
Tårtan är otroligt mäktig, den räcker lätt till 10-12 personer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar